Publiser Beta

FAQ

Du kan også se betingelserne for at blive selvudgiver inklusiv afregning her.

Hvad er Riidr Self Publish

Riidr Self Publish er en online gør det selv web portal, hvor forlag eller forfattere kan uploade deres e-bøger og samtidig sælge igennem Riidrs e-boghandel og mobile applikationer.


Hvordan kommer jeg i gang?

Til at starte med skal du selvfølgelig gå til http://pub.riidr.com. Du kan uploade din e-bog under menuen 'Bøger' ved at trykke på 'Upload en bog'.

Trin 1, Upload den relevante e-bog.

Trin 2, Indtast herefter såkaldt meta-data på e-bogen. Når du er færdig med at indtaste den relevante information, tryk derefter på 'Næste'.

Trin 3, Det sidste du skal gøre, før din e-bog er klar til at blive valideret, er, at:

Bestemme prisen på e-bogen.

Tilføje en smagsprøve. En smagsprøve er typisk de første par kapitler af e-bogen eller kapitler, som giver læseren et godt indblik i hvordan din e-bog er skrevet eller hvad den handler om.

Tilføje en forside til e-bogen og eventuelt en ryg, og bagside billede.

Trin 4, 'Indsend til gennemsyn' Riidr validerer nu din e-bog og hvis vi finder fejl i e-bogens programmering giver vi gode råd til, hvordan du kan udbedre dem.


Understøttede formatter

Vi understøtter både ePub og PDF. Vi vil dog altid anbefale at sælge ePub filer, da der her opnås den største fleksibilitet for købere af dit indhold.


Hvordan laver jeg selv en e-bog?

Har du ikke allerede en e-bog i ePub format? Så fortvivl ikke - det er der råd for. Det er ikke så svært at lave en e-bog i ePub format. Har du adgang til InDesign CS3 eller nyere kan du eksportere dine e-bøger til ePub under menuen 'File' 'Export For' 'EPUB'.

Har du ikke adgang til InDesign foreslår vi brugen af Sigil. Sigil er lige til at gå til. Har du allerede skrevet e-bogen i word eller ligende programmer kræver det blot lidt arbejde, men du får rigtig flotte ePub filer i sidste ende. Sigil er også et gratis program, som virker på alle styresytemer (Mac, Windows, Linux).


Kan Riidr anbefale e-bogsproducenter?

Ønsker du ikke selv at producere din egen e-bog har Riidr en række samarbejdspartnere du kan gøre brug af, hvis du ønsker.

Book2epub
tlf. +45 32 96 44 86
e-mail: info@book2epub.dk
. Husk at hils fra Riidr ;)

Du kan også bruge BookPartnerMedia
tlf. +45 33 88 20 50
e-mail: info@bookpartnermedia.com
.


I hvilke lande kan man købe min e-bog?

I dag sælger Riidr e-bøger i hele verden fra Grøndland til Autralien. Vi har haft kunder fra seks kontinenter (vi har ikke lavet nok marketing på Antarktis...). Som standard afregnes alle handler i DKK og din udbetaling vil altid blive betalt i DKK.


Indholdspolitik

Riidr ønsker at drive en anstændig e-boghandel og tillader derfor ikke bestemte former for indhold:

Stærkt pornografisk materiale

Inhold som overlagt forsøger at skade en person eller 3. part

Riidr beslutter til hver en tid om indhold overholder vores indholdspolitik.


Hvad koster det at bruge Pub.riidr.com

Riidr opkræver ikke transaktionsgebyr for tjenesten. Ønsker du derfor at udgive dine indhold gratis vil sådanne transaktioner ikke kost dig noget.

Riidr tager kommission på 25% af hvert enkelt salg der sker gennem tjenesten, før moms. Det vil sige sælges et værk for 100 kr. på tjenesten inklusiv moms, vil skat tage sig af 20 kr. Riidrs kommission er 20 kr. udregnet på følgende måde (100/1,25)*25%. Din andel vil være 60 kr.

Kommissionen bruges bl.a. til dækning af Riidrs udgifter til drift og vedligeholdelse som administrator af tjenesten samt til support.


Udbetaling

Riidr vil kvartalsvis udbetale den fortjeneste som salget måtte have genereret på tjenesten. Udbetalingen vil indeholde fortjeneste for alt salg i perioden indtil 21 dage før udbetalingsdatoen. Riidr vil ved udbetalingen allerede have fratrukket Riidrs kommission. Udbetalingsdatoen er hhv. 1. januar, 1. april, 1. juli, 1. oktober.

Hvis du vil være sikker på at modtage betaling fra Riidr - husk da at indtaste dine bank oplysninger i vores system.


Uploader Riidr til Publizon og iBooks?

Riidr uploader ikke din bog til hverken Publizon eller iBooks. Hvis du derfor ønsker at din e-bog kommer til salg på andre platforme og sider end Riidr, er det dit eget ansvar at sørge for det.


Hvordan kan jeg markedsføre min bog hos Riidr?

Der er er flere gode måder at markedsføre din bog på, og en af de væsentligste er ved at bruge vores læseprøver til at forøge kendskabet af din e-bog, og få nye læsere. Du kan læse mere om hvordan du bruger vores online læseprøver i vores Support Forum Hvis du har en Facebookside med mange der synes godt om dig, kan du også tilføje vores læseprøveapp, så dine fans kan læse smagsprøver på dine bøger direkte på facebook. Her kan du se instruktionerne til at tilføje læseprøveappen.


Hvad gør jeg hvis andre sælger indhold, jeg har rettighederne til?

Kontakt da øjeblikkeligt Riidr support@riidr.com. I din e-mail husk at få alle detaljerne omkring den relevante e-bog med f.eks. ISBN, Titel & Forfatter.